Skoči do osrednje vsebine

CŠOD objavil razpis programov za prihodnje šolsko leto

Center šolskih in obšolskih dejavnosti (COŠD) je objavil Javni razpis programov Šole v naravi in drugih programov in prostorskih zmogljivosti CŠOD za šolsko leto 2023/24. Šole in vrtci se na razpis lahko prijavijo do 10. april 2023.

CŠOD, ki ga je leta 1992 ustanovila vlada, da bi omogočila sistemsko vključitev šole v naravi v osnovnošolski program, vabi šole in vrtce, da iz bogatega programa, ki so ga zasnovali, izberejo, kar jim ustreza, in se prijavijo na razpis. Kot pojasnjujejo v predstavitvenem katalogu Šola v naravi, lahko prijavitelji izbirajo med priložnostmi za doživetja na 25 lokacijah v Sloveniji in v številnih enodnevnih programih, ki so razpršeni po vsej državi. Pri tem ponujajo »naravoslovna raziskovanja, spoznavanje slovenskih kulturnih in naravnih znamenitosti, kulturne in tehnične dneve, sproščanje ob nordijski hoji, kolesarjenju ali v pustolovskem parku, smučanje, plavanje, jahanje, jadranje, supanje, plezanje in za nadarjene tudi raziskovanje«.

Na razpis se do 10. aprila lahko prijavijo vrtci, osnovne šole, osnovne šole s prilagojenim programom, srednje šole, zavodi za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami, slovenske zamejske šole in šole, ki so vključene v projekte mednarodne izmenjave.

Razpisna dokumentacija, predstavitveni katalog in prijavnica so dostopni na spletni strani CŠOD na povezavi https://www.csod.si/stran/razpis.