Skoči do osrednje vsebine

Aktivnosti v celjskem in koprskem zaporu

V Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje in Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper smo v zadnjem obdobju izvedli različne aktivnosti za zaprte osebe.

V celjskem zaporu smo v povezavi z nedavnim slovenskim kulturnim praznikom izvedli skupinski namenski izhod v knjižnico. Skupina obsojencev si je v spremstvu strokovnih delavcev ogledala Osrednjo knjižnico Celje. Seznanili so se kako poteka včlanitev, kakšne storitve ponuja knjižnica ter kakšen je knjižnični red in bonton. Izvedli smo tudi skupinski namenski izhod z ogledom moške rokometne tekme domačega in danskega rokometnega kluba.

V koprskem zaporu smo organizirali finalno tekmo med ekipama pripornikov, katere zmagovalec se bo v kratkem pomeril še z ekipo obsojencev. Prav tako v zavodu z zunanjimi mentoricami redno tedensko izvajamo delovno terapijo, v katero so vključeni tako priporniki kot obsojenci. Delovna terapija poteka v sklopu projekta Razvoj delovnih kompetenc zaprtih oseb, ki se financira iz evropskega socialnega sklada.