Skoči do osrednje vsebine

UNESCO-Japonska: Nagrada za izobraževanje za trajnostni razvoj 2023: prijavite se zdaj!

Nagrada je namenjena posameznikom, ustanovam, organizacijam ali drugim, ki so izvedli izjemno inovativne projekte ali programe na področju izobraževanja za trajnostni razvoj, ki trajajo že vsaj 4 leta; izkazujejo pomembne rezultate; ki so ponovljivi in nadgradljivi.

Na spletni strani UNESCO je objavljen poziv za nagrado za izobraževanje za trajnostni razvoj 2023 (v angleščini).  Nagrada je bila prvič podeljena v letu 2015; tudi letos jo bosta UNESCO in Japonska podelila trem prejemnikom, vsakemu v višini 50.000 ameriških dolarjev.

Namenjena je posameznikom, ustanovam, organizacijam ali drugim, ki so izvedli izjemno inovativne projekte ali programe na področju izobraževanja za trajnostni razvoj, ki trajajo že vsaj 4 leta; izkazujejo pomembne rezultate; ki so ponovljivi in nadgradljivi.

Ker so prijave možne le preko Stalne delegacije RS pri UNESCO po dogovoru z nacionalno komisijo za UNESCO, svoj predlog za nominacijo najavite čimprej na elektronski naslov: barbara.urbanija@gov.si, najpozneje pa do petka, 7. aprila 2023. Hkrati do tega datuma na spletni platformi izpolnite prijavni obrazec.

V kolikor bo Slovenska nacionalna komisija za UNESCO prejela več kot tri predloge za nominacijo, bo med njimi izbirala posebna komisija.

Končni rok za oddajo nominacij s strani nacionalnih komisij za UNESCO je 21. april 2023 ob 24:00 po našem času.