Skoči do osrednje vsebine

Stavkovni sporazum med vlado in sindikatom vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture

Na pogajanjih med vladno in sindikalno pogajalsko skupino je bil dosežen dogovor o razrešitvi stavkovnih zahtev, ki je bil parafiran 8. marca 2023.

Vlada Republike Slovenije se je na včerajšnji seji seznanila s stavkovnim sporazumom, ki je bil parafiran na pogajanjih za razrešitev stavkovnih zahtev Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) z dne 18. februarja 2022. Za podpis stavkovnega sporazuma je vlada pooblastila vodjo vladne pogajalske skupine, ministra dr. Igorja Papiča.

Stavkovni sporazum je potrdil tudi glavni stavkovni odbor sindikata SVIZ, s tem pa je splošna stavka v vzgoji in izobraževanju zamrznjena.

Minister dr. Igor Papič je poudaril, da je izredno zadovoljen, da so pogajalci uspešno zaključili fazo usklajevanja stavkovnega sporazuma. "S sklenitvijo sporazuma smo prišli do točke, ko nerazrešene stvari prenašamo v reformo plačnega sistema oziroma v novo plačno lestvico. S tem smo ustvarili pogoje, da se tudi na področju izobraževanja, šolstva, visokega šolstva, znanosti in kulture lotimo našega stebra v novi plačni reformi," je poudaril minister Papič.