Skoči do osrednje vsebine

Poslanica ministra Boštjana Poklukarja ob 8. marcu

Objavljamo poslanico in voščilo ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja ob 8. marcu, mednarodnem prazniku žensk.

Spoštovane dame,

drage sodelavke v ministrstvu, inšpektoratu za notranje zadeve in policiji.

Nekoliko starejše generacije 8. marec, mednarodni praznik žensk, običajno povezujejo z dnem, ko moški sodelavkam, ženam in dekletom namenijo prijazne in pohvalne besede, bomboniero, nagelj ali šopek. A dan žena je veliko več – je simbol boja za enakopravnost med spoloma. Tudi danes. Na to vsebinsko dimenzijo v modernih državah včasih (nehote) pozabimo, saj je Slovenija na področju enakosti zakonodajno napredna. Kar je pohvalno, v praksi pa bi se marsikje še lahko izboljšali. Še vedno namreč ostajajo področja, kjer je nujno narediti pomemben premik naprej in za to se bom zavzemal v vlogi ministra in tudi sam osebno.

V ministrstvu, inšpektoratu za notranje zadeve in policiji ima letošnji praznik še posebej slovesno noto. V Policijski akademiji v Tacnu smo 7. marca 2023 odprli razstavo z naslovom Kje so ženske? Letos namreč praznujemo 50-letnico sistemskega zaposlovanja uniformiranih policistk (nekoč imenovanih miličnice). Razstavo sta pripravila Posvetovalno telo za integracijo načela enakosti spolov na Ministrstvu za notranje zadeve z organoma v sestavi in Muzej slovenske policije. Prihodnje leto jo bomo postavili na ogled tudi v izložbenih oknih na našem sedežu na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani. Ob tej priložnosti vas vabim, da si vzamete čas in si razstavo tudi ogledate.

Spoštovane dame, sodelavke,

hvaležen sem za vaš prispevek k delovanju našega resorja. S svojim znanjem, strokovnostjo, izkušnjami in predanostjo pomembno prispevate k odličnim rezultatom našega dela in nadaljnjemu razvoju naše inštitucije.

Želim vam lep praznik v službi in družbi.

Boštjan Poklukar

Voščilo damam in sodelavkam z napisom Želimo vam lep praznik v službi in družbi. Na nežno roza podlagi, na spodnjem delu voščilnice je nežno travniško cvetje v roza in svetlo rjavih odtenkih.

Želimo vam lep praznik v službi in družbi. | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve