Skoči do osrednje vsebine

Minister Maljevac na dan žensk obiskal ter obdaroval zaposlene in uporabnice v Domu starejših Fužine

Dom starejših občanov Fužine je eden največjih zavodov na področju oskrbe starejših. Minister Simon Maljevac ga je obiskal na dan žensk in se tam srečal z zaposlenimi na delovnem sestanku in skupnem obeleženju praznika.
Minister Maljevac stanovalki Dom starejših Fužine izroča nagelj

Minister Maljevac v Domu starejših Fužine | Avtor: Ministrstvo za solidarno prihodnost

Vodja resorja, pristojnega za zavode na področju dolgotrajne oskrbe, se je v fužinskem domu najprej napotil na ogled kuhinje in pralnice ter se tam srečal z zaposlenimi. Obisk je nadaljeval na skupnem zajtrku z vsemi delavkami in delavci v zavodu, kjer jim je predal čestitke ob dnevu žensk in nageljne. Na srečanju je prisluhnil pobudam in predlogom vodstva in zaposlenih. Ti so izpostavili predvsem problematiko slabega vrednotenja dela in posledični kadrovski manko.

Na delovnem sestanku z direktorjem zavoda Jako Bizjakom sta oba sogovornika poudarila nujnost konkretnih sistemskih rešitev na področju dolgotrajne oskrbe in deinstitucionalizacije socialnega varstva. Maljevac je na sestanku poudaril tudi, kako pomembna sta odziv in vključenost deležnikov s terena v oblikovanju politik ter direktorja pozval tudi k prihodnjemu sodelovanju. 

Po delovnem sestanku si je minister z ekipo ogledal dom in se srečal s stanovalkami in stanovalci. Dom je ob prazniku žensk stanovalkam pripravil posebno presenečenje z darili, ki so jih pripravili dijakinje in dijaki Srednje šole za kozmetiko in farmacijo, minister pa je tudi stanovalke obdaroval z nageljni.

Ob koncu obiska je minister Maljevac z direktorjem doma podal skupno izjavo za medije. Pospremil jo je z uradno poslanico ob prazniku žensk. V njej je poudaril, da je dan žensk dan boja za enake možnosti vseh ter da je za solidarno prihodnost nujno tesno sodelovanje civilne družbe in politike, še posebej na področjih človekovih in delavskih pravic.  

Poslanico je zaključil z zahvalo vseh prebivalk in prebivalcev Republike Slovenije ženskam, zaposlenim na področju socialnega varstva: » Ve ste hrbtenica in steber skrbi za tiste, ki ne zmorejo sami. Iskrene čestitke in obljuba, da ostajam vaš glas v javnosti in politiki!«