Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministra dr. Felde z vodstvom sindikata SVIZ

Na prvem uradnem srečanju, odkar je funkcijo ministra nastopil dr. Darjo Felda, sta se srečali vodstvi Ministrstva za vzgojo in izobraževanje ter Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ).
Sestanek vodstva ministrstva in Sindikata SVIZ.
1 / 2

Po srečanju sta minister dr. Darjo Felda in predsednik SVIZ Branimir Štrukelj podala izjavi za medije. V izjavi sta se strinjala, da je bilo v preteklosti premalo pozornosti namenjene učiteljicam in učiteljem, vzgojiteljicam in vzgojiteljem ter vsem, ki se ukvarjajo z vzgojo in izobraževanjem otrok in mladostnikov, pa tudi z izobraževanjem odraslih.

Na srečanju sta se dogovorila za skupno reševanje perečih vprašanj, ki so pomembna za področje vzgoje in izobraževanja. »Od tega, da pregledamo, kaj se dogaja s procesom poučevanja,  pregledati je treba obstoječo zakonodajo in pravilnike ter jih po potrebi posodobiti. Posebej pa bo potrebno nasloviti problematiko otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami,« je med drugim izpostavil minister dr. Felda. »Skupaj, ob dobrem sodelovanju  s SVIZ, bomo skupno našli kakovostne rešitve.« A teh ne gre pričakovati čez noč, saj morajo biti premišljene.