Skoči do osrednje vsebine

Poziv za prispevek orodij in metod za zaupanja vredno umetno inteligenco

Vabimo vas, da prispevate h Katalogu orodij in metod za zaupanja vredno umetno inteligenco, ki ga bo Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj objavila 27. marca 2023 v sklopu 3. mednarodne konference o umetni inteligenci na področjih dela, inovacij, produktivnosti in veščin.

Ste razvili ali poznate orodja ali metode, ki bi pripomogli k ustvarjanju zaupanja vredne umetne inteligence? Želite take rešitve dati na razpolago globalni raziskovalni skupnosti?

Omenjene rešitve lahko delite tako, da jih naložite na to stran: https://oecd.ai/submit.

Prav tako vas vabimo, da na navedeni strani delite prispevek z opisom primera uporabe metod za zagotavljanje zaupanja vredne umetne inteligence.

Vaš prispevek pošljite do vključno 27. marca 2023.

S Katalogom orodij in metod za zaupanja vredno umetno inteligenco bo Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development - OECD) bomo ponudili zbirko orodij, metod in primerov za raziskovalke in raziskovalce na področju umetne inteligence, ki bo pripomogla k skupnemu razvoju dobrih praks za zagotavljanje zaupanja v umetni inteligenci.

Slovenija na podlagi pristopa do umetne inteligence v nacionalnem programu NpUI sodeluje na vseh ravneh načrtovanja in izvajanja politik na mednarodni ravni, vključno z Organizacijo za gospodarsko sodelovanje in razvoj.

Poziv za prispevek z orodji in metodami umetne inteligence

Poziv za prispevek z orodji in metodami umetne inteligence