Skoči do osrednje vsebine

Začeli smo s postopki za sanacijo objekta Upravne enote Ptuj

Zgradbo, v kateri posluje Upravna enota Ptuj, sicer čaka celovita prenova, prioritetno pa smo začeli postopke za nujno sanacijo, ki bo končana še letos. Objekt je spomeniško zaščiten, zato smo v preteklih dneh z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Maribor že uskladili pogoje in zahteve za izdelavo projektne naloge. Sledi priprava razpisa za izbiro projektanta, nato pa še razpis za izbiro izvajalca.
zunanjost zgradbe, v kateri je Upravna enota Ptuj

Zgradbo, v kateri posluje Upravna enota Ptuj, sicer čaka celovita prenova, prioritetno pa smo začeli postopke za nujno sanacijo, ki bo končana že letos.

Objekt je Ministrstvo za javno upravo leta 2022 v last prevzelo od Mestne občine Ptuj, ob tem pa se je ministrstvo zavezalo, da bo zgradbo, ki je bila že ob prevzemu v zelo slabem stanju, ustrezno saniralo. Kot je znano, zaradi zamakanja napušča z zgradbe odpada omet. Stanje je sicer začasno sanirano, vendar vsekakor potrebno prioritetne obravnave, tako da zaključek obnove v tem delu načrtujemo že v letu 2023.

Sanacija strehe in fasade predstavlja prvo fazo obnove, v nadaljevanju pa je načrtovana tudi energetska sanacija objekta. Stavba je vključena v javni razpis za izdelavo razširjenega energetskega pregleda, ki bo predvidoma opravljen konec letošnjega leta, nato pa bo pripravljena projektna dokumentacija za izvedbo gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del, kar predstavlja drugo fazo celovite obnove. Predvidevamo, da bo ta zaključena do konca leta 2024.