Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo je obiskala veleposlanica Zvezne Republike Nemčije Natalie Kauther

Državni sekretar Ministrstva za javno upravo (MJU) Urban Kodrič je danes na vljudnostnem obisku sprejel veleposlanico Zvezne Republike Nemčije Natalie Kauther.
Skupna fotografija na kateri so državni sekretar, veleposlanica Kautherjeva in svetovalka iz veleposlaništva Natalie Šeruga.

Državni sekretar Urban Kodrič je na vljudnostnem obisku sprejel veleposlanico Zvezne Republike Nemčije Natalie Kauther | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 2

Sogovornika sta v pogovoru poudarila odlične odnose med državama. V razpravi sta največji poudarek namenila reformi javnega sektorja in delila izkušnje obeh držav pri soočanju s sodobnimi izzivi javnega upravljanja. Dotaknila sta se pomembnosti digitalizacije poslovanja ter se dogovorila za nadaljnje sodelovanje na področju urejanja volilnega sistema.

Na srečanju so poleg državnega sekretarja Kodriča in veleposlanice Kautherjeve sodelovali tudi svetovalka z oddelka za gospodarstvo nemškega veleposlaništvu v Sloveniji Natalie Šeruga, vodja Službe za mednarodne zadeve MJU Polona Kobal in vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za lokalno samoupravo, nevladne organizacije in politični sistem MJU Mateja Mahkovec.