Skoči do osrednje vsebine

Sonja Bence Kozole z Urada vlade za komuniciranje je prejemnica srebrnega priznanja Civilne zaščite

V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju je bila v sredo, 1. marca 2023, prireditev ob dnevu Civilne zaščite. Pripadnikom Civilne zaščite so podelili priznanja, plakete in kipec Civilne zaščite. Med prejemniki priznanja je tudi Sonja Bence Kozole z Urada vlade za komuniciranje (UKOM).
Sonja Bence Kozole prejema priznanje na odru.

Sonja Bence Kozole z Urada vlade za komuniciranje je prejemnica srebrnega priznanja Civilne zaščite. | Avtor: Boštjan Podlogar/Slovenska tiskovna agencija

1 / 2

V Sloveniji že od leta 1992 vsak 1. marec praznujemo dan Civilne zaščite, ki je namenjen počastitvi vseh pripadnikov reševalnih služb, ki nepoklicno ali poklicno izkazujejo solidarnost in nudijo pomoč ljudem, ko jo potrebujejo. Lani so zabeležili skoraj 34.000 dogodkov, kar pomeni 93 intervencij na dan.

Ob dnevu Civilne zaščite je potekala tradicionalna slovesnost, na kateri so podelili nagrade in priznanja za minulo leto. Sonja Bence Kozole z UKOM-a je prejemnica srebrnega priznanja. Srebrni znak Civilne zaščite se podeljuje za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju ter izboljšanju varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami. Vršilka dolžnosti direktorice Urada vlade za komuniciranje Petra Bezjak Cirman nagrajenki iskreno čestita in se ji zahvaljuje za njeno predanost, zavzetost in dolgoletno delo v sistemu zaščite in reševanja. Veseli jo, da imamo na UKOM-u takšne sodelavce.