Skoči do osrednje vsebine

Evropska komisija organizira informativni dan glede razpisa na področju civilne zaščite

Na informativnem dnevu bodo podane informacije in navodila za pripravo vlog za razpis za dodelitev finančnih sredstev za projekte s področja preventive in pripravljenosti na naravne in druge nesreče za leto 2023.

Evropska komisija – Generalni direktorat civilno zaščito in evropske operacije humanitarne pomoči je 28. februarja 2023 objavila razpis za dodelitev finančnih sredstev za projekte s področja preventive in pripravljenosti na naravne in druge nesreče za leto 2023. Razpis je objavljen na spletni strani Evropske komisije – Generalnega direktorata za evropsko civilno zaščito in evropske operacije humanitarne pomoči, Funding and Tender Opportunities (v angleščini) ter Mreže znanja (v angleščini).

Z namenom seznanitve potencialnih prijaviteljev z razpisom Znanje za ukrepanje na področju preventive in pripravljenosti (angleško Knowledge for Action in Prevention and Preparedness - KAPP) bo Evropska komisija organizirala informativni dan, v okviru katerega bodo podane informacije in navodila za pripravo vlog za navedeni razpis. Na spletni strani Evropske komisije - Generalnega direktorata za evropsko civilno zaščito in evropske operacije humanitarne pomoči bo objavljena povezava do "online" informativnega dne za razpis za projekte s področja preventive in pripravljenosti na naravne in druge nesreče za leto 2023 (v angleščini). Informativni dan bo 10. marca 2023 od 10:00–12:00 (avdio-video konferenca).

Teme razpisa:

Preventiva

  • Prioriteta 1: Priprava ocen tveganj, predvidevanje in načrtovanje obvladovanja tveganj
  • Prioriteta 2: Ozaveščanje prebivalcev o tveganjih
  • Prioriteta 3: Zgodnje opozarjanje
  • Prioriteta 4: Preventiva na področju požarov v naravi

Pripravljenost

  • a) Prioriteta 1: Institucionalna pripravljenost
  • b) Prioriteta 2: Krepitev individualne pripravljenosti

Mednarodne praktične vaje zaščite in reševanja

Rok za oddajo prijav na razpis je 4. maj 2023 do 17:00 ure.

Dodatna vprašanja glede prijavne dokumentacije in pogojev prijave lahko naslovite na Evropsko komisijo prek spletnega obrazca na povezavi do spletnega obrazca.