Skoči do osrednje vsebine

Javna obravnava osnutka Pravilnika o opremi in vmesnikih za zakonito prestrezanje komunikacij

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je na podlagi novega Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2) pripravilo osnutek Pravilnika o opremi in vmesnikih za zakonito prestrezanje komunikacij, ki je bil predložen v javno obravnavo na portalu eDemokracija.

Osnutek pravilnika o opremi in vmesnikih za zakonito prestrezanje komunikacij, ne prinaša vsebinskih sprememb in ohranja zasnovo Pravilnika o opremi in vmesnikih za zakonito prestrezanje komunikacij, ki je bil sprejet na podlagi prej veljavnega zakona (ZEKom-1). Pravilnik določa primerne vmesnike in funkcionalnost opreme za zakonito prestrezanje komunikacij, ki jih operater zagotovi za potrebe zakonitega nadzora elektronskih komunikacij v Republiki Sloveniji, na enak način kot je to urejal razveljavljeni pravilnik, pri čemer je besedilo terminološko usklajeno glede na ZEKom-2 in vsebuje določene izboljšave z vidika zagotavljanja večje jasnosti in določnosti.

Zainteresirani deležniki lahko podajo svoje predloge in pripombe na osnutek pravilnika v 30 dneh od te objave, to je do 26. marca 2023, in sicer na elektronski naslov gp.mdp@gov.si.