Skoči do osrednje vsebine

Usposabljanje za starejše z mobilno enoto

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je 20. februarja 2023 objavilo javno naročilo za izvedbo usposabljanj za starejše z mobilno enoto.
Obisk dr. Aide Kamišalić Latifić v mobilni enoti v Topolšici

Obisk dr. Aide Kamišalić Latifić v mobilni enoti v Topolšici

Prek omenjenega javnega naročila bomo izbrali ponudnika, ki bo v letošnjem letu okvirno sedem mesecev izvajal neformalna usposabljanja s področja digitalnih kompetenc za starejše od 55 let v ruralnih okoljih, pri čemer bo tovrstna usposabljanja nudil v vsaj polovici slovenskih občin in vseh slovenskih regijah. Pri tem bo uporabljal večnamensko vozilo (kombi), saj je namen naročila spodbujanje digitalne vključenosti prebivalcev Republike Slovenije, pri čemer želimo preko mobilne učilnice doseči tiste starejše, ki običajno ne morejo ali težje dostopajo do usposabljanj, digitalnih vsebin in izobraževalnih virov. Posamezno usposabljanje bo trajalo vsaj štiri polne ure, njegov namen pa je udeležencem na njim prilagojen in razumljiv način predati čim več vsebin in uporabnih znanj za dvig digitalnih kompetenc in spretnosti.

Na portalu javnih naročil je objavljeno javno naročilo in pogoji za ponudnike. Rok za oddajo ponudb je najkasneje do 13. 3. do 12. ure.