Skoči do osrednje vsebine

Sestanek za hitrejšo gradnjo 3. razvojne osi

Ministrica Alenka Bratušek se je sestala z župani občin, kjer poteka severni del trase 3. razvojne osi in predsednikom uprave družbe Dars, ki je investitor tega projekta. Cilj sestanka je bilo ugotoviti, kje in kako bi se dalo pospešiti gradnjo.
Ministrica Bratušek, župan občine Prevalje, predsednik uprave Dars in župan mestne občine Velenje

Novinarska konferenca po sestanku z župani in vodstvom družbe Dars | Avtor: Ministrstvo za infrastrukturo

Kot je povedala ministrica na novinarski konferenci po zaključku sestanka, je bil sestanek naporen, saj so zelo natančno preučili dogajanje na vseh osmih sklopih severnega dela trase 3. razvojne osi. Gradnja severnega dela tretje razvojne osi se zamika, natančna časovnica pa bo predvidoma znana aprila, je dejala ministrica. 

"Dogovorili smo se, da vsak naredi še kanček domače naloge. Dobili se bomo predvidoma sredi aprila, ko bomo verjetno res lahko natančno povedali, v kakšnih rokih je stvar izvedljiva," je pojasnila Bratušek.

Predsednik uprave družbe Dars Valentin Hajdinjak je poudaril, da se projekt tretje razvojne osi na severnem delu ne ustavlja. To je projekt, ki teče naprej in se bo v letošnjem letu še intenziviral. To je dejstvo in tega nihče ne spreminja, je dejal.

Župana Prevalj in Velenja, Matic Tasič in Peter Dermol, sta zaradi zamika del razočarana, a zadovoljna z dogovorom na današnjem sestanku. Ob tem je Tasič izpostavil, da ta ne nadomešča siceršnje koordinacije, na kateri med drugim sodeluje odbor za spremljanje izgradnje tretje razvojne osi. O tem, kako bodo potekala srečanja, se bomo dogovorili, je dejal.

Dermol je izpostavil, da na srečanju ni bilo "nikakršnega populizma, ampak smo zelo realistično govorili o sami tretji razvojni osi". "Na eni strani smo lahko veseli, ko ugotavljamo, da se investicija ne ustavlja, po drugi strani pa smo nekoliko manj veseli z danes predstavljeno časovnico," je dejal in dodal, da verjame, da bodo pristojni znali poiskati nekatere hitrejše variante.

Ministrica Bratušek je na srečanju predlagala vzpostavitev stalne koordinacije treh ministrov, ki bi, kot je pojasnila, redno vsake tri mesece spremljali, če se kje stvar zatika.