Skoči do osrednje vsebine

Uradno odprtje novih prostorov upravne enote v Slovenski Bistrici

Po tem, ko se je Upravna enota Slovenska Bistrica konec lanskega leta preselila v prenovljene prostore na Vošnjakovo ulico 10, je danes potekalo še slovesno uradno odprtje s kulturnim programom. Prostore so s simboličnim prerezom traku odprli državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo Jure Trbič, načelnik Upravne enote Slovenska Bistrica mag. Emil Trontelj in župan občine dr. Ivan Žagar, ki so tudi nagovorili zbrane na slovesnosti.

Od decembra 2022 lahko prebivalci storitve na upravni enoti že opravljajo na novem naslovu. Upravna enota se je namreč po sklenjenem dogovoru med Občino Slovenska Bistrica, upravno enoto in Ministrstvom za javno upravo preselila na novo lokacijo. Pred tem je bil sedež upravne enote v stavbi, kjer ima sedež tudi občina. 

Tako prejšnje kot nove prostore ima upravna enota oziroma v njenem imenu Ministrstvo za javno upravo v brezplačni uporabi skladno s 103. členom Zakona o upravi. Prostore v občinski stavbi je občina potrebovala za svoje namene, zato je za delovanje upravne enote zagotovila druge prostore in jih tudi primerno obnovila, Ministrstvo za javno upravo pa je zagotovilo pisarniško opremo. 

S selitvijo so se izboljšali tako prostorski pogoji za obiskovalce oziroma stranke upravne enote kot tudi za zaposlene.

"Obnovljena stavba na Vošnjakovi 10 je prijazna tako do vseh strank, tudi do oseb z oblikami invalidnosti, kot za zaposlene," je dejal državni sekretar Jure Trbič. "Uslužbenci upravne enote dajete odlično podobo državne uprave na lokalnem nivoju. Ta podoba je v Slovenski Bistrici vzor zakonitosti in prijaznosti do uporabnikov storitev, kar se odraža v zadovoljstvu strank in zaposlenih," je dodal.

Povedal je še, da rezultati poslovanja upravne enote v Slovenski Bistrici kažejo na intenzivno sledenje zahtevam in trendom sodobne, učinkovite in uporabniku prijazne javne uprave. "Vaši uspehi so vidni, očitni in znani. Prepričan sem, da bodo takšni tudi ostali," je še poudaril državni sekretar.

Po slavnostnem dogodku se je državni sekretar Trbič skupaj s sodelavci srečal še z načelniki Podravske regije. Srečanja so se udeležili načelnice in načelniki upravnih enot Lenart, Maribor, Ormož, Ptuj, Ruše in Slovenska Bistrica. V pogovoru so se dotaknili različnih tem, od kadrovskih vprašanj, obravnave dovoljenj za tujce ter gradbenih dovoljenj in drugih operativnih vprašanj.