Skoči do osrednje vsebine

Javna obravnava osnutka Uredbe o načrtu razporeditve radiofrekvenčnih pasov

Na podlagi novega Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2) smo pripravili osnutek Uredbe o načrtu razporeditve radiofrekvenčnih pasov, ki je bil predložen v javno obravnavo na portalu eDemokracija, ki ne prinaša vsebinskih sprememb in ohranja zasnovo Uredbe o načrtu razporeditve radiofrekvenčnih pasov, ki je bila sprejeta na podlagi prej veljavnega zakona (ZEKom-1).

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je na podlagi novega Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2) pripravila osnutek Uredbe o načrtu razporeditve radiofrekvenčnih pasov, ki je bil predložen v javno obravnavo na portalu eDemokracija. Osnutek uredbe ne prinaša vsebinskih sprememb in ohranja zasnovo Uredbe o načrtu razporeditve radiofrekvenčnih pasov, ki je bila sprejeta na podlagi prej veljavnega zakona (ZEKom-1). Osnutek uredbe določa radiokomunikacijske storitve v povezavi z radiofrekvenčnimi pasovi, način uporabe radiofrekvenčnih pasov in druga vprašanja v zvezi z njihovo uporabo na enak način kot je to urejala razveljavljena uredba. Vsebinske spremembe uredbe so predvidene po izvedbi Svetovne radijske konference 2023 (angleško World Radio Conference 2023), ki bo potekala od 20. novembra do 15. decembra 2023.

Zainteresirani deležniki lahko podajo svoje predloge in pripombe na osnutek uredbe v 30 dneh od te objave, to je do 4. marca 2023, in sicer na elektronski naslov gp.mdp@gov.si.