Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo odprlo vrata študentom kmetijstva in gozdarstva

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je danes popoldne »odprlo svoja vrata« študentkam in študentom različnih programov s področja kmetijstva, gozdarstva in veterinarstva. Dogodek je študentom omogočil, da se seznanijo z delovanjem samega ministrstva, kot tudi z možnostmi zaposlitve v sektorjih in institucijah, ki se dotikajo vsebin MKGP.
Pogled na polno dvorano študentov.

Dan odprtih vrat za študente. | Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

1 / 4

Uvodoma je študente nagovorila ministrica Irena Šinko. V nadaljevanju srečanja so delovanje ministrstva in posamezna področja konkretneje predstavili sodelavci na ministrstvu.

Ministrstvo, pristojno za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je sicer eden najpomembnejših organov državne uprave. Opravlja naloge, ki so povezane z zagotavljanjem zadostne količine hrane in njeno varnostjo, urejenostjo in obdelanostjo podeželja, skrbjo za naravne vire in bogastva, kot so gozd, zemlja in voda ter skrbjo za živali. Gre za naloge, ki so strateškega pomena tako za posameznika – državljana Republike Slovenije kot tudi za evropski prostor in nenazadnje – globalno.

Ena od prioritet ministrstva pa je tudi sodelovanje z mladimi, tako tistimi, ki že delujejo v kmetijstvu (torej mladimi prevzemniki), kot tudi z generacijo, ki bo v prihodnje prevzela naloge in odgovornosti v družbi tudi s področja MKGP.