Skoči do osrednje vsebine

Vabljeni k prijavi izdelkov na razstave Čar lesa

Na spletni strani Čar lesa je objavljen razpis za prijavo izdelkov na razstavo Čar lesa 2023, katerega izvedbo delno sofinancira tudi Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport preko Javne agencije SPIRIT Slovenija.
Leseni izdelki različnih struktur v stekleni vitrini

Razstavljeni izdelki v vitrini | Avtor: Nebojša Tejić, STA

Z namenom promocije predelave lesa in rabe lesnih izdelkov bo razstava Čar lesa letos potekala že 15. leto zapored v Cankarjevem domu in po Sloveniji. Svoje izdelke lahko prijavijo podjetja, obrtniki in vsi drugi, ki se na kakršnikoli način ukvarjajo z izdelavo lesnih izdelkov.

Osrednja promocijska razstava Čar lesa bo v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani od 11. do 21. maja 2023, nato bodo sledile manjše lokalne razstave po Sloveniji. Razstavljeni izdelki bodo predstavljeni tudi v katalogu Čar lesa 2023 ter na spletni strani Čar lesa.

Rok za prijavo eksponatov na razstavo je v sredo, 19. aprila 2023, do 12. ure. Na spletni strani Čar les najdete tudi več informacij o razstavi in prijavni obrazec.

Prireditev Čar lesa organizirata Društvo za zaščito lesa Slovenije in Svet za les v sodelovanju z Direktoratom za lesarstvo iz Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, Javno agencijo SPIRIT Slovenija, Oddelkom za lesarstvo na Biotehniški fakulteti ter z Cankarjevim domom. Vabljeni k prijavi!