Skoči do osrednje vsebine

Podpis sporazumov z veteranskimi in stanovskimi organizacijami

Ministrica za javno upravo v funkciji ministrice za notranje zadeve Sanja Ajanović Hovnik in vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav sta s predstavniki veteranskih in stanovskih organizacij slovesno podpisala sporazume o sodelovanju. Pred časom smo namreč spremenili Pravilnik o sodelovanju policije z veteranskimi in drugimi stanovskimi organizacijami.

Organizacije, s katerimi sodelujemo, so Zveza policijskih in veteranskih društev Sever, Mednarodna policijska zveza IPA (angleško International Police Association) - Sekcija Slovenija, Zveza klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maksa Perca Slovenije, Društvo kriminalistov Slovenije, Združenje policijskih šefov Slovenije, Dobrodelno društvo Modra družina in Motoristični klub Blue Knights Slovenia.

Podpis sporazumov pomeni nadgradnjo in poglobitev vsestranskega večletnega sodelovanja med temi organizacijami in policijo. Ministrstvo in policija že vrsto let sodelujeta z različnimi organizacijami, kar je pomembno za ohranjanje zgodovinskega spomina delovanja policije, izpopolnjevanje in usposabljanje policistov, pa tudi za promocijo poklica policista.

Ministrica Sanja Ajanović Hovnik je povedala, da s slovesnim podpisom sporazumov o sodelovanju z našimi stanovskimi in veteranskimi organizacijami tlakujemo pot novemu načrtu dela, s tem pa partnerskemu odnosu in poglobljenemu sodelovanju. S spremenjenim pravilnikom nadgrajujemo dozdajšnje sodelovanje s podpisniki, ki so eden od stebrov naše organizacije.

»Združujete namreč številno članstvo, ki je tesno povezano z nami – z ministrstvom za notranje zadeve in zlasti Policijo. Skupni imenovalec vašega dela je zlasti negovanje vrednot, kot so ohranjanje (kolektivnega) spomina na zgodovinska dejanja, skrb za razvoj naše stroke, gojenje prijateljstev in dobrega sodelovanja. Ste naš pomemben sogovornik, zato bi se vam ob tej priložnosti rada zahvalila za vsa vaša prizadevanja in vam zaželela obilo vneme in idej za nadaljnje delo«, je dejala ministrica.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav je dejal, da je tokratni podpis sporazumov nekoliko drugačen, saj smo prvič na enem mestu zbrali praktično vsa stanovska združenja policije. »V tem istočasnem podpisu in skupnem srečanju je precej simbolike in sporočilo, da imamo v resnici vsi enak cilj – delati v interesu aktivnih in upokojenih delavcev policije.« Vsem se je zahvalil za tvorno sodelovanje in trud, da policiji ter vsem, ki so ji dali en lep del svojega življenja, damo največ kar lahko – tako v smislu ohranjanja zgodovine, zagotavljanja strokovne podpore kot tudi aktivnosti, ki nam lepšajo življenje in krepijo naše odnose.

Dr. Tomaž Čas iz Zveze policijskih veteranskih društev Sever je v imenu organizacij pozdravil podpis sporazumov o sodelovanju ministrstva, policije in veteranskih in stanovskih organizacij. Izrazil je zadovoljstvo, da smo sprejeli pravilnik o medsebojnem sodelovanju in nagrajevanju ter dejal, da organizacije podpirajo prizadevanja policije in ministrstva o tvornem sodelovanju. Zagotovil je , da bodo organizacije opravičile svojo vlogo in opravile vse podpisane dogovore.