Skoči do osrednje vsebine

Na sejmu Informativa predstavljamo poklica kmeta in gozdarja

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) danes in jutri sodeluje na sejmu izobraževanja in poklicev Informativa na Gospodarskem razstavišču. Gre za največji vseslovenski predinformativni dan, na razstavnem prostoru MKGP pa mladim predstavljamo poklice v kmetijstvu in gozdarstvu.
mlad moški sedi za pultom in se pogovarjam z dečkom, ki ga vidimo od zadaj
1 / 3

Na razstavnem prostoru MKGP v hali C sta tako predstavljeni kampanji Lepo je biti kmet in Postani gozdar. Obiskovalci se lahko preizkusijo v sečnji dreves na simulatorju sečnje, ki jim ga pomagajo upravljati predstavniki Srednje šole za gozdarstvo in lesarstvo Postojna. Za  vprašanja glede izobraževanja v gozdarstvu so na voljo tudi predstavniki srednje Lesarske in gozdarske šole Maribor, Biotehniške fakultete, Oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire ter Zavoda za gozdove.  

Tisti, ki jih zanima poklic kmeta in iščejo možnosti nadaljnjega izobraževanja na področju kmetijstva, se na razstavnem prostoru MKGP lahko pogovorijo z ambasadorji kampanje Lepo je biti kmet. Danes sta na razstavnem prostoru Ajda Podlesnik in Janez Rakovec, jutri pa Gregor Slavec s kmetije Slavec, ki je leta 2021 prejel evropsko nagrado za mladega kmeta.

Sejem Informativa je vsako leto štiri tedne pred uradnimi informativnimi dnevi (letos 17. in 18. februarja) in na enem mestu predstavi pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji in tujini – od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja in podobno. Vstop na sejem je prost.