Skoči do osrednje vsebine

Javna obravnava osnutka Uredbe o pravici do omrežnih priključnih točk s prednostjo

  • Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo
Služba vlade za digitalno preobrazbo je na podlagi novega Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2) pripravila osnutek Uredbe o pravici do omrežnih priključnih točk s prednostjo, ki je bil predložen v javno obravnavo na portalu eDemokracija.

V skladu s tretjim odstavkom 125. člena ZEKom-2 vlada z uredbo določi skupine uporabnikov, ki imajo pravico do omrežnih priključnih točk s prednostjo. Osnutek uredbe ohranja zasnovo Uredbe o pravici do omrežnih priključnih točk s prednostjo, sprejete na podlagi ZEKom-1, prinaša pa nekaj vsebinskih sprememb, zlasti v smeri natančnejše določitve skupin potencialnih upravičencev glede na vmesne spremembe resorne zakonodaje, ki ureja posamezne skupine upravičencev. Dodatno so določena merila, ki jih komisija za določitev omrežnih priključnih točk s prednostjo upošteva pri določanju števila omrežnih priključnih točk s prednostjo na posameznega upravičenca. Zaradi učinkovitejšega delovanja komisije za določitev omrežnih priključnih točk s prednostjo je predlagana prevetritev njene sestave in načina dela. Hkrati so dodane nekatere izboljšave z vidika večje jasnosti predpisa. Na portalu eDemokracija je objavljen osnutek Uredbe o pravici do omrežnih priključnih točk s prednostjo, ki je bil predložen v javno obravnavo.

Zainteresirani deležniki lahko podajo svoje predloge in pripombe na osnutek uredbe v 30 dneh od te objave, to je do 15. februarja 2023, in sicer na elektronski naslov gp.sdp@gov.si.