Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne, 11. januar 2023.

Nesreče v gorah

Izpostava Kranj

Ob 16.14 je pri sestopu iz Močnikovega sedla v občini Jezersko planinec zašel s poti. Gorski reševalci GRS Jezersko so nepoškodovanega planinca našli in pospremili v dolino.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Kranj

Ob 10.33 je na cesti proti Krvavcu, občina Cerklje na Gorenjskem, osebno vozilo zdrsnilo s poledenelega cestišča. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom vozilo potegnili nazaj na cestišče.

Ob 20.38 sta na Cesti Rudija Šeliga v bližini Planeta Tuš v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP in policiji, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle tekočine. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

Izpostava Murska Sobota

Ob 9.13 je na regionalni cesti Dobrovnik–Renkovci, občina Dobrovnik, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci IGE Lendava so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Lendava pri oskrbi poškodovane osebe, ki so jo reševalci prepeljali v SB Murska Sobota.

Izpostava Novo mesto

Ob 15.12 sta pri naselju Mala Loka, občina Trebnje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Trebnje so poškodovano voznico prepeljali v SB Novo mesto. Dežurni delavec cestnega podjetja je poskrbel za zavarovanje s prometno signalizacijo in očistil cestišče.

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 7.59 so v Stopniku, občina Vransko, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vransko, Prekopa-Čeplje-Stopnik, Tešova in Ločica pri Vranskem so zavarovali kraj dogodka, pogasili goreče saje ter pregledali prostore. Na kraju je bil prisoten dimnikar.

Izpostava Kranj

Ob 16.19 so v Ulici Viktorja Kejžarja na Jesenicah zagorele smeti v kleti zapuščenega objekta. Požar so pogasili gasilci GARS Jesenice.

Ob 18.57 so v ulici Novi svet v Škofji Loki gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Škofja Loka so pregledali dimnik in do prihoda dimnikarske službe odsvetovali kurjenje

Izpostava Ljubljana

Ob 8.57 so v ulici V ptičji gaj na Igu zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ig so zaprli dovod zraka, ohladili dimnik in počakali da izgoretja saj. Lastnikom so odsvetovali kurjenje do obiska dimnikarja.

Ob 17.42 je v Osredku pri Dobrovi v občini Dobrova-Polhov Gradec zagorelo v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Hruševo so nadzorovali izgorevanje saj in s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika. Lastnikom so odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Izpostava Novo mesto

Ob 20.38 so v naselju Vejar, občina Trebnje, zaznali dim iz stene lesenega stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Trebnje in Račje Selo so s termovizijsko kamero pregledali stene, v prostoru izmerili vsebnost plinov ter odsvetovali kurjenje. Do požara ni prišlo.

Izpostava Ptuj

Ob 9.22 so se v Majšperku vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Ogenj se je razširil na leseno stropno oblogo ob dimniku. Gasilci PGD Majšperk so pogasili požar, očistili dimniško tuljavo, s termovizijsko kamero pregledali požarišče ter stanovalcem odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Koper

Ob 11.27 je v Beblerjevi ulici v Kopru gorelo osebno vozilo. Že pred prihodom gasilcev je občan pričel gasiti požar. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in dokončno pogasili goreče vozilo.

Izpostava Ljubljana

Ob 16.41 je pred trgovino Spar v Štepanjskem naselju v Ljubljani gorelo osebno vozilo. Že pred prihodom gasilcev GB Ljubljana na kraj so policisti gasili vozilo, gasilci pa so požar dokončno pogasili.

Ob 19.03 je v ulici Uršičev Štradon v Ljubljani gorelo osebno vozilo, parkirano pod nadstreškom. Domači so vozilo pogasili in izvlekli na prosto, gasilci PGD Barje pa so ohladili predel motorja in pregledali vozilo ter objekt.

Ob 23.43 je v Stegnah v Ljubljani na parkirišču gorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Kranj

Ob 13.08 so na območju letališča na Zgornjem Brniku, občina Cerklje na Gorenjskem, gasilci Aerodrom Ljubljana pogasili vsebino zabojnika za smeti.

Izpostava Ljubljana

Ob 1.48 je v Ulici pregnancev v Ljubljani gorel zabojnik za embalažo. Gasilci GB Ljubljana so požar, ki je zabojnik uničil, pogasili in okolico pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 2.05 so Na Korošci goreli zabojniki za smeti. Požar, ki je zabojnike uničil, so pogasili gasilci GB Ljubljana.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 18.16 je na Koroški cesti v Ravnah na Koroškem v kuhinji podjetja razneslo večji bojler. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so prezračili prostore, s termovizijsko kamero pregledali prostore in prečrpali izlito vodo. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Celje

Ob 8.01 je po cesti v naselju Paka pri Velenju v občini Velenje iz vozila iztekalo motorno olje. Gasilci PGE Velenje so madež na razdalji okoli 250 metrov nevtralizirali ter sanirali cestišče.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 18.10 so v Prelski, občina Velenje, gasilci PGD Vinska gora in Bevče nudili pomoč reševalcem NMP Velenje pri prenosu obolele osebe.

Izpostava Ljubljana

Ob 9.10 so v Ulici Metoda Mikuža v Ljubljani gasilci GB Ljubljana s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja in tako reševalcem NMP in policiji omogočili dostop do onemogle osebe.

Izpostava Maribor

Ob 18.47 so na Partizanski cesti v Mariboru gasilci JZ GB Maribor s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in policiji omogočili vstop v stanovanje, v katerem je bila preminula oseba.

 

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Snežne razmere in nevarnost plazov

Razmere v gorah so dostopne na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/bulletin/mountain/avalanche/