Skoči do osrednje vsebine

Delovni posvet o načrtovanem javnem razpisu za krepitev aktivnih državljanskih pravic

Na Ministrstvu za javno upravo je s predstavniki nevladnih organizacij potekal delovni posvet o potrebah nevladnih organizacij (NVO) na področju krepitve aktivnih državljanskih pravic. S tem uresničujemo zavezo vlade, da bomo nevladne organizacije vključevali v procese priprave predpisov.
udeleženci posveta sedijo v dvorani

Predstavnike NVO smo povabili na delovni posvet o načrtovanem javnem razpisu na področju krepitve aktivnih državljanskih pravic in opolnomočenje NVO na tem področju. | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 3

Predlogi NVO, pridobljeni na posvetu, nam bodo v pomoč pri pripravi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za krepitev aktivnih državljanskih pravic in opolnomočenje nevladnih organizacij na tem področju.

Že ob napovedi, da bodo v letu 2023 objavljeni trije javni razpisi, financirani iz Sklada za razvoj nevladnih organizacij, smo se zavezali, da bomo pred objavo prvega pripravili delovni posvet za predstavnike nevladnih organizacij, saj želimo vsebino razpisa v sodelovanju s ciljno skupino čim bolje pripraviti. Opravili smo konstruktivno razpravo o potrebah nevladnih organizacij na področju krepitve aktivnih državljanskih pravic. Zbrane je uvodoma pozdravil tudi državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo Jure Trbič.

Omenjeni javni razpis bo predvidoma objavljen do konca februarja 2023. Usmerjen bo v opolnomočenje nevladnih organizacij za civilni dialog in spodbujanje demokratične, državljanske in družbene udeležbe državljank in državljanov.