Skoči do osrednje vsebine

Javno posvetovanje o dodatku k Načrtu razvoja gigabitne infrastrukture do leta 2030

  • Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo
Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo je pripravila osnutek dodatka k Načrtu razvoja gigabitne infrastrukture do leta 2030.

Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo obvešča javnost, da je pripravila osnutek dodatka k Načrtu razvoja gigabitne infrastrukture do leta 2030. Vlada Republike Slovenije je Načrt razvoja gigabitne infrastrukture do leta 2030 (v nadaljevanju Načrt) sprejela 25. avgusta 2022. Gre za strateški dokument Republike Slovenije za vzpostavitev – delno pa tudi za spodbujanje uporabe – infrastrukture, ki bo omogočala gigabitno povezljivost vseh slovenskih gospodinjstev oziroma naseljenih stanovanj, podjetij in glavnih spodbujevalcev družbeno-gospodarskega razvoja, obenem pa tudi neprekinjeno pokritost z omrežjem 5G vseh naseljenih območij in glavnih prizemnih prometnih poti.

Z dodatkom k Načrtu se opredeljuje ključne kazalnike uspešnosti pri doseganju strateških ciljev Republike Slovenije na področju razvoja gigabitne infrastrukture do leta 2025, kot so cilji opredeljeni v 4. poglavju Načrta. Ključni kazalniki uspešnosti so posebej opredeljeni po subjektih, in sicer ločeno za gospodinjstva oziroma naseljena stanovanja, spodbujevalce družbeno-gospodarskega razvoja ter za pokritost z omrežjem 5G za vsa mestna območja in vse glavne prizemne prometne poti.

Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo vabi zainteresirane javnosti, da do vključno 26. januarja 2023 posredujete pripombe, predloge ali dopolnitve k osnutku dodatka k Načrtu. Pri pošiljanju se sklicujte na številko 381-55/2022.