Skoči do osrednje vsebine

Sprejem zmagovalcev natečaja natečaj »Mladi skupaj proti sovražnemu govoru na spletu«

  • Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo
Ministrica dr. Emilija Stojmenova je danes z reperjem Emkejem sprejela zmagovalce natečaja za osnovnošolce »Mladi skupaj proti sovražnemu govoru na spletu«.

Služba Vlade za digitalno preobrazbo je oktobra 2022 objavila natečaj »Mladi skupaj proti sovražnemu govoru na spletu«, ki je bil namenjen ozaveščanju osnovnošolcev o tej problematiki. Izbor najboljših desetih umetniških izdelkov je potekal do 9. decembra 2022, ko smo izbrane izdelke po izboru komisije objavili na Facebook strani Službe vlade za digitalno preobrazbo. Glasovanje s pomočjo deljenja všečkov je potekalo do 16. decembra.

Sledilci so največ všečkov namenili videu »Hero«, ki so ga posneli Filip Tomašević, Lana Klockl, Lana Čadikovski, Dominika Kaiser, Gašper Dubovičnik, Sebastjan Grešak in Primož Hudi, stripu, ki so ga ustvarili Isabela Šteiner, Zala Domanjko, Etien Špindler in Jasmina Hanžekovič, ter izdelku »Govor je kot roka« Leile Nešković.

"Ker zaznavamo vedno večjo potrebo po tem, da mlade opremimo z ustreznimi znanji, kaj sovražni govor je, kako ga prepoznamo in kako lahko proti njemu ukrepamo sami, smo s pomočjo nagradnega natečaja želeli osnovnošolce spodbuditi, da razmislite, kaj vam sovražni govor pomeni in kako ga občutite," je v nagovoru zmagovalcem povedala ministrica dr. Stojemnova Duh. Reper Emkej pa je dodal, da lahko besede bolijo, zato je še toliko bolj pomembno, da smo prijazni eden do drugega.