Skoči do osrednje vsebine

Srečanje državnega sekretarja Štucina s članoma Zgornjega doma britanskega parlamenta

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar Marko Štucin se je srečal s članoma Lordske zbornice, zgornjega doma britanskega parlamenta, lordom Thomasom in lordom Wigleyjem. Slednji je tudi podpredsednik Vsestrankarske parlamentarne skupine prijateljstva s Slovenijo v westminstrskem parlamentu.
Srečanje državnega sekretarja Štucina s članoma Zgornjega doma britanskega parlamenta

Srečanje državnega sekretarja Štucina s članoma Zgornjega doma britanskega parlamenta | Avtor: PR MZZ

Državni sekretar Štucin in oba sogovornika so izrazili zadovoljstvo nad prijateljskimi vezmi in razvejanim sodelovanjem med Slovenijo in Združenim kraljestvom. Državi sta v treh desetletjih od vzpostavitve diplomatskih odnosov med državama zgradili trdne temelje političnih, gospodarskih, kulturnih, izobraževalnih in medčloveških vezi. Govorili so tudi o pomenu Skupne izjave o nameri za poglobitev dvostranskih odnosov med Slovenijo in Združenim kraljestvom, ki med drugim poudarja pomen parlamentarne razsežnosti sodelovanja za nadaljnjo krepitev dvostranskih vezi.

Člana Lordske zbornice Thomas in Wigley sta na obisku v Sloveniji v okviru delovnega obiska delegacije članic in članov britanskega parlamenta ter delegacije pevskega zbora britanskega parlamenta. Britanski pevski zbor bo skupaj s pevskim zborom zaposlenih v državnem zboru in državnem svetu danes izvedel skupni predbožični koncert v prostorih Državnega zbora RS, dan kasneje pa še v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja.