Skoči do osrednje vsebine

Prednovoletno srečanje ministrice z načelnicami in načelniki upravnih enot

Predpraznično srečanje je bilo priložnost za pregled opravljenega dela v preteklem letu in pogled na mnoge izzive, ki jih bo na področju upravnih enot prineslo novo leto.
Za mizo v ospredju dvorane sedijo: ministrica, državni sekretar, vodja službe za upravne enote in mag. Mizori Zupan. Za njimi vidno platno s projekcijo.

Srečanje ministrice z načelnicami in načelniki upravnih enot | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 3

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je uvodoma povedala, da bo novo leto za upravne enote polno izzivov, ki jih je delno napovedala že na zaslišanju v državnem zboru. 

"Naš cilj so enako kvalitetne in hitre storitve za ljudi, na katerikoli upravni enoti v Sloveniji. K temu bomo stremeli in temu, v sodelovanju z načelnicami in načelniki, prilagajali morebitne spremembe v organizaciji dela upravnih enot." 

V tej zvezi je ob načrtovanih spremembah na področju organiziranja javne uprave, načrtovane prenove plačnega in uslužbenskega sistema ter drugačnega sistema usposabljanja zaposlenih (usposabljanje mladih zaposlenih, vseživljenjsko učenje) predvsem spregovorila o prioritetnem urejanju področja tujcev ter ureditvi zakonodaje na tem področju, ki bo omogočala hitrejše in bolj enostavno pridobivanje dovoljenj za delo in bivanje v Sloveniji. 

Na srečanju je mag. Tatjana Mizori Zupan z Direktorata za informatiko predstavila tudi velik napredek v e-poslovanju državljanov z državo, kar se odraža tudi v številu registriranih uporabnikov na portalu eUprava, ki je že preseglo 295.000, od tega samo v zadnjem letu preko 60.000 novih.

Ob zaključku je ministrica vsem zbranim zaželela prijetne in mirne praznike ter srečno 2023.