Skoči do osrednje vsebine

Vljudnostni obisk veleposlanika Češke pri ministrici za javno upravo

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik se je sestala z veleposlanikom Češke v Sloveniji Jurajem Chmielom.

Šlo je za vljudnostno srečanje, v katerem sta sogovornika med drugimi temami spregovorila tudi o značilnostih javnega sektorja v obeh državah. »Leto 2023 bo za slovenski javni sektor leto reform,« je ob predstavitvi osnovnih značilnosti javnega sektorja in plačnega sistema v Sloveniji dejala ministrica za javno upravo. Veleposlanik pa je predstavil nedavne novosti in spremembe v javnem sektorju in plačnem sistemu Češke.

V pogovoru sta se dotaknila tudi kohezijske politike in ključnih izzivov, s katerimi se sooča EU in posamezne državne članice na tem področju, govorila pa sta tudi o zaključevanju češkega predsedovanja Svetu EU. 

V luči volilnih aktivnosti, ki jih bo v prihodnje morala izvesti Češka, sta ministrica in češki veleposlanik ob koncu srečanja spregovorila tudi o super-volilnem letu v Sloveniji ter o vlogi, ki jo je imelo  Ministrstvo za javno upravo v tej zvezi. 

 

Za mizo sedijo 4 osebe; ministrica Sanja Ajanović Hovnik in veleposlanik Češke republike Juraj Chmiel si sedita nasproti, v ozadju zastavi Slovenije in EU

Vljudnostni obisk veleposlanika Češke republike v Sloveniji Juraja Chmiela | Avtor: Ministrstvo za javno upravo