Skoči do osrednje vsebine

Znani prejemniki sredstev na javnem razpisu za raziskovalno razvojne projekte

77 projektov bo prejelo sredstva iz javnega razpisa za raziskovalno razvojne projekte v skupni višini dobrih 22,3 milijona evrov. Javni razpis izvaja javna agencija SPIRIT Slovenija, ki deluje pod okriljem Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Projekti so, v skladu z namenom razpisa, usmerjeni v zeleni prehod in krožno gospodarstvo. Cilj javnega razpisa je tudi k povečevanju vlaganj v raziskave in razvoj, povečanju produktivnosti - tudi snovne in energetske produktivnosti - in konkurenčnosti gospodarstva.

Skupna okvirna višina razpisanih sredstev za izvedbo javnega razpisa znaša 45 milijonov evrov, od tega je bilo za prvo odpiranje na voljo 22,5 milijona evrov. Drugi rok za prijavo na ta javni razpis je 3. april 2023.

Javni razpis se izvaja na podlagi Načrta za okrevanje in odpornost, z namenom spodbujanja raziskovalno razvojnih dejavnosti v konzorcijih podjetij v okviru raziskovalno razvojnih projektov na področju zelenega prehoda za razvoj novih ali izboljšanih izdelkov, procesov ali storitev.

Informativni seznam odobrenih vlog, z navedbo prijavitelja konzorcija in nazivom projekta je objavljen na spletni strani SPIRIT Slovenija.