Skoči do osrednje vsebine

Priznanja najboljšim na področju športa v Slovenski vojski

Danes je bila v Športni dvorani Vojašnice Edvarda Peperka slovesna podelitev priznanj najboljšim športnikom v Slovenski vojski v letu 2022. Slovesnosti so se udeležili državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved, načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš in poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Roman Urbanč.

Zbrane na prireditvi je nagovoril državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved in spomnil, da so nam v obdobju, ki je za nami, moč vlivali tudi vrhunski rezultati. Izpostavil je, da športniki s trdim delom in rezultati predstavljajo navdih za vse. "V težkih trenutkih nam znate pričarati dobro voljo in ponos, da smo Slovenci. Ste ambasadorji ne le športa in Slovenije, temveč tudi Slovenske vojske. Hvaležni smo vam za to, kar delate," je izpostavil državni sekretar Medved. Pohvalil je delo Slovenske vojske, med drugim je izpostavil zahtevno delo pripadnic in pripadnikov na mednarodnih operacijah in misijah ter izjemno pomoč ob letošnjem požaru na Krasu, zaključil pa s čestitko športnikom Slovenske vojske, ki so se izkazali z izjemnimi rezultati.

Priznanje za najboljšega strelca je prejel višji štabni vodnik Robert Petrač pred poročnikom Martinom Postružnikom in praporščakom Brankom Ovijačem. Priznanje najboljše športnice si je prislužila stotnica Mojca Flerin Drevenšek pred poddesetnico Jasmino Pitamic Vojska in poddesetnico Suzano Flerin Drevenšek. Najboljši športnik Slovenske vojske za leto 2022 je stotnik Rajko Kračun pred nadporočnikom Amadejem Petelinškom in praporščakom Iztokom Arbajterjem. Priznanje najboljše enote v svoji kategoriji sta prejela generalštab, 132. gorski polk in 1. brigada Slovenske vojske.