Skoči do osrednje vsebine

Mehika objavila javni razpis »Vrata Obzorja Evropa« za sodelovanje v programu Obzorje Evropa

Mehiški Nacionalni svet za znanost in tehnologijo je objavil javni razpis, ki zagotavlja sredstva za sodelovanje mehiških raziskovalk in raziskovalcev v projektih programa Obzorje Evropa.

Mehiški Nacionalni svet za znanost in tehnologijo (v španščini)  (špansko ES. Consejo Nacional de Ciencia y Tecnología – CONACYT) je objavil javni razpis »Vrata Obzorja Evropa« (v španščini), s katerim Mehika zagotavlja sofinanciranje sodelovanja mehiških udeležencev v projektih programa Obzorje Evropa. Objava razpisa (v španščini) predstavlja podlago za uradno sodelovanje mehiških udeležencev v programu Obzorje Evropa, saj bo njihovo morebitno sodelovanje finančno podprto s strani mehiških institucij.

Navedeni javni razpis predstavlja priložnost za širitev sodelovanja raziskovalne skupnosti EU, torej tudi udeležencev programa iz Slovenije, z raziskovalnimi in inovacijskimi partnerji iz Mehike.

Skladno z novim globalnim pristopom EU na področju raziskav in inovacij je program Obzorje Evropa odprt za sodelovanje vseh zainteresiranih držav in raziskovalnih skupnosti. Trenutno v programu sodeluje 16 pridruženih držav (v španščini), Evropska komisija pa nadaljuje pogajanja s številnimi globalnimi partnerji kot so Kanada, Nova Zelandija, Južna Koreja in Japonska.