Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 18. novembra 2022.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 12.39 je na cesti Rimske Toplice - Zidani Most, občina Laško, voznik s tovornim vozilom trčil v betonsko škarpo, vozilo se je prevrnilo na bok, voznik pa je ostal ukleščen v kabini. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili voznika ter ga predali ekipi NMP Laško, posuli absorbent po izteklih motornih tekočinah in pomagali VOC-u pri sanaciji vozišča. Poškodovanca so reševalci prepeljali v UC Celje.

Ob 13.52 se je na cesti v naselju Črnova v občini Velenje osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih oseb ni bilo.

Izpostava Kranj

Ob 12.24 je na cesti pri naselju Veštr, občina Škofja Loka, osebno vozilo zletelo s ceste in pristalo na strehi. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter posuli absorbent po izteklih tekočinah.

Izpostava Postojna

Ob 13.09 sta na AC Senožeče–Razdrto, občina Divača, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja na poškodovanih vozilih ter nudili pomoč policistom in ekipi NMP pri oskrbi poškodovanih oseb. Dve osebi sta se poškodovali in so ju prepeljali v SB Izola.

Izpostava Ptuj

Ob 22.11 so na avtocesti Maribor–Ptuj pred počivališčem Dravsko polje, občina Kidričevo, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Ptuj in JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč v nesreči poškodovanima osebama in očistili vozišče z vpojnimi sredstvi.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 23.31 je v naselju Podgora, občina Ravne na Koroškem, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščenega voznika, vozilo postavili nazaj na kolesa in nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri oskrbi v nesreči poškodovane osebe.

 

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 19.38 je v naselju Vinska Gora, občina Velenje, zaradi zamašenega dimnika kadilo iz spodnjih prostorov stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Velenje, Vinska gora in Bevče so prezračili prostore, zaprli dovod zraka v peč in prebili dimnik, da so pospešili ohlajevanje in prezračevanje. Na lokaciji so bili policisti PP Velenje. Do prihoda dimnikarja so lastniku prepovedali nadaljnje kurjenje.

Izpostava Kranj

Ob 12.43 se je na Ljubljanski cesti v Kranju zaradi nepravilnega delovanja centrale peči močno kadilo iz stanovanjskega objekta Gasilci GARS Kranj in PGD Kranj Primskovo so prezračili prostore in preverili prisotnosti nevarnih plinov. Materialna škoda ni nastala.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Ljubljana

Ob 7.16 je na Linhartovi cesti v Ljubljani na avtobusu zagorela zadnja leva pnevmatika zaradi pregretja zavor. Pred prihodom gasilcev GB Ljubljana je šofer pričel z gašenjem. Gasilci so dokončno požar pogasili in opravili pregled z termovizijsko kamero.

 

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Murska Sobota

Ob 1.38 sta v Dolgi vasi, občina Lendava, goreli slamnati bali. Požar so pogasili gasilci PGD Dolga vas in Lendava.

Ob 20.27 so pri razcepu avtoceste za Dolgo vas, občina Lendava, gorele bale sena. Požar so pogasili gasilci PGD Lendava in Dolga vas.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Celje

Ob 15.56 je bilo v Slovenskih Konjicah opaženo onesnaženja potoka Bezinščica. Gasilci PGD Slovenske Konjice so kraj zavarovali ter ga pregledali. Obveščene so bile pristojne službe.

 

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Maribor

Ob 11.34 je v naselju Gaj nad Mariborom, občina Maribor, pri gradbenih delih strojnik delovnega stroja našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za NUS sta najdeno granato odstranilo in do uničenja shranila na varno. Kraj dogodka je zavarovala Policija.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 12.56 so v Slomškovi ulici v Slovenskih Konjicah gasilci PGD Slovenske Konjice s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in omogočili reševalcem NMP dostop do onemogle osebe.

Ob 16.53 so v Velikem Širju v Laškem gasilci PGD Laško po prometni nesreči oprali cesto.

Ob 18.28 so v naselju Širje, občina Laško, gasilci PGD Zidani Most s ceste odstranili podrto drevo

Ob 20.29 so na Oblakovi ulici v Celju gasilci PGE Celje s tehničnim posegom iz dvigala večstanovanjskega objekta rešili ujeti osebi.

Ob 20.32 je na Kraigherjevi ulici v Celju zaradi poškodovane vodovodne cevi puščala voda na glavnem vodovodnem vodu. Gasilca PGE Celje sta zaprla glavni ventil.

Izpostava Koper

Ob 11.31 so v garažni hiši Sonce v Kopru gasilci GB Koper s tehničnim posegom iz kabine okvarjenega dvigala rešili dve osebi.

Izpostava Kranj

Ob 9.43 so na Cesti na Jezerca v Radovljici gasilci PGD Radovljica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili reševalcem NMP Radovljica dostop do onemogle osebe.

Izpostava Ljubljana

Ob 9.11 so v Kajuhovi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana odstranili drevo s strehe stanovanjske hiše.

Izpostava Maribor

Ob 7.14 so v Spodnjih Hočah v občini Hoče-Slivnica gasilci JZ GB Maribor odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala obolela oseba in omogočili reševalcem NMP Maribor dostop do nje.

Izpostava Novo mesto

Ob 6.43 je v naselju Gradac, občina Metlika, zaradi počene vodovodne cevi voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Gradac so iz prostorov izčrpali okoli 5 kubičnih metrov vode.

Izpostava Postojna

Ob 10.12 so v Stari vasi pri Postojni gasilci PGD Postojna nudili pomoč ekipi NMP Postojna pri prenosu obolele osebe.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/