Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Trbič na nacionalni konferenci Prostori ZA skupnost

Državni sekretar Jure Trbič je sodeloval na nacionalni konferenci Prostori ZA skupnost, ki sta jo organizirala Mreža regionalnih stičišč nevladnih organizacij (ZaNVO) in Skupnost občin Slovenije. Sogovorniki so govorili o pomembnosti prostorov kot središčih delovanja nevladnih organizacij. Spletna konferenca je bila tudi predstavitev najpogostejših težav in dobrih praks nevladnih organizacij.
Državni sekretar na konferenci sedi za mizo. Na fotografiji zaslona je državni sekretar Trbič.

Državni sekretar Jure Trbič na Konferenci Prostori ZA skupnost | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

Na dogodku so bila tako med drugim predstavljena še nedavno degradirana območja in prazne občinske in državne nepremičnine, ki danes v lokalnem okolju pomenijo prostore skupnosti, ustvarjalnosti, življenja in napredka. Za sogovornike je bila konferenca zato tudi priložnost za izmenjavo izkušenj o tem, kako takšne prostore zapolniti z vsebinami, ki bodo v dobrobit občankam in občanom.

"Oblikovati bi bilo potrebno model ovrednotenja družbenih koristi na podlagi, na primer, prostovoljskih ur. V letnem poročilu o prostovoljstvu in skladno z zakonodajo je opredeljena vrednost te ure. Na ta način, s takimi argumenti, lahko vsaka, tudi nevladna organizacija brez statusa, pristopi do občine, v kateri deluje, in zaprosi za ustrezno podporo, na podlagi nižanja stroškov z družbenim angažmajem," je na konferenci poudaril Jure Trbič, državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo.

Dogodek je sofinanciralo Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za razvoj nevladnih organizacij.