Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Sanja Ajanović Hovnik s predstavniki regionalnih stičišč nevladnih organizacij

V ponedeljek, 7. novembra, sta se ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik in državni sekretar Jure Trbič z ekipo strokovnih sodelavk in sodelavcev ministrstva sestala s predstavnicami in predstavniki regionalnih stičišč nevladnih organizacij.
V dvorani sedijo udeleženci sestanka, vidna je miza, postavljena v obliki odprtega kvadrata.

Srečanje s predstavniki stičišč nevladnih organizacij | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 2

Šlo je za spoznavno srečanje, namenjeno predstavitvi regionalnih stičišč in nekaterih odprtih vsebin. Regionalna stičišča predstavljajo podporno okolje za nevladne organizacije ter krepijo organizacijsko, strokovno in zagovorniško usposobljenost nevladnih organizacij. Ministrstvo za javno upravo podpira 12 regionalnih stičišč, ki delujejo v vseh statističnih regijah po Sloveniji.

»Nevladne organizacije so ljudem najbližje. Najlažje razumejo njihove potrebe in pomembno posegajo na področje zagotavljanja storitev, ki so za družbo najpomembnejše. Na tak način pomagajo tudi najranljivejšim deležnikom naše družbe in opravljajo pomembno delo, kot je denimo varovanje okolja, naslavljanje težav nasilja, odvisnosti in številnih drugih," je dejala ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik.

Sogovorniki so na srečanju izmenjali stališča o vlogi regionalnih stičišč pri pripravi dveh novih strategij - Strategije razvoja nevladnih organizacij ter Strategije razvoja prostovoljstva ter spregovorili tudi o razvoju, rasti in krepitvi sektorja nevladnih organizacij in njegovem pomenu pri delovanju na lokalnem nivoju.