Skoči do osrednje vsebine

Inšpektorji za cestni promet sodelovali v mendarodnih aktivnostih

V tednu med 25. in 30. septembrom 2022 sta se inšpektorja za cestni promet v Temišvarju – Romunija, udeležila mednarodne izmenjave nadzornih organov v cestnem prometu, v organizaciji (Euro Controle Route – ECR).

Glavni poudarek srečanja je bil na odkrivanju manipulacij na tahografih in izmenjavi aktualnih informacij med nadzornimi organi v cestnem prometu. Pri tem je bila udeležencem predstavljena oprema, načini in tehnike za odkrivanje manipulacij na digitalnih tahografih. Mednarodne izmenjave so se udeležili nadzorni organi v cestnem prometu iz 9 držav članic (Euro Controle Route – ECR).

V tednu med 10. in 13. oktobrom 2022 sta se inšpektorja za cestni promet v centralnem vadbenem centru poljske prometne inspekcije Transportu Drowego v kraju Radom - Poljska, udeležila mednarodne delavnice v okviru delovne skupine TECHA, ki deluje pod okriljem (Euro Controle Route – ECR). Glavna tematika delavnice je bila odkrivanje manipulacij na digitalnih tahografih, ugotavljanje tehnične brezhibnosti motornih vozil in pravilnost pritrjevanja tovora. Pri tem je bila predstavljena najsodobnejša mobilna tehnična enota in oprema za preverjanje tehnične brezhibnosti vozil ter odkrivanje manipulacij na tahografih. Mednarodne izmenjave so se udeležili nadzorni organi v cestnem prometu iz 10 držav članic ECR.

1. oktobra 2022 sta se inšpektorja za cestni promet v organizaciji ELA (European Labour Authority – ELA) in Roadpola (European Road Policing Network – ECRPN) udeležila mednarodnega poostrenega nadzora cestnega prometa v Zagrebu na Hrvaškem. Poudarek nadzora je bil na ugotavljanju nepravilnosti pri izpolnjevanju pogojev za udeležbo voznikov in vozil v cestnem prometu, spoštovanju »socialne« zakonodaje in ugotavljanju tehnične brezhibnosti motornih vozil. Pri tem je bila uporabljena sodobna mobilna enota za preverjanje tehnične ustreznosti motornih vozil v cestnem prometu. Poostrenega nadzora so se udeležili predstavniki 6 držav članic EU.

Udeležba inšpektorjev za cestni promet na omenjenih mednarodnih dogodkih zagotovo prispeva k pridobivanju novih znanj in izkušenj ter s tem k učinkovitejšemu izvajanju nadzora v cestnem prometu in odkrivanju najhujših kršitev v cestnem prometu.