Skoči do osrednje vsebine

Podatki Centra za nalezljive bolezni o covid-19 objavljeni na portalu OPSI

  • Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo
Center za nalezljive bolezni pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje je na portalu OPSI v sredini meseca oktobra pričel z objavljanjem in rednim osveževanjem odprtih podatkov vezanih na covid-19. Ti so javno dostopni tudi portalu Sledilnik.

V začetku meseca oktobra so se na Službo Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo obrnili predstavniki portala Sledilnik in prosili za usklajevanje z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) pri zagotavljanju dostopa do podatkov o covid-19 v ustreznem formatu za vizualni prikaz na portalu Sledilnik covid-19.

Center za nalezljive bolezni (CNP) pri NIJZ je tako 14. oktobra 2022 na portalu OPSI prvič objavil podatke o dnevnem spremljanju okužb covid-19 in precepljenosti proti covid-19, ki jih sedaj dnevno osvežuje. Prav tako je center objavil podatke o spremljanju covid-19 v bolnišnicah (nacionalna mreža za epidemiološko spremljanje resnih akutnih okužb dihal - EPISARI) in hospitaliziranih primerih (resnih akutnih okužb dihal – SARI) potrjeni covid-19 po cepilnem statusu v Sloveniji, ki jih osvežuje na tedenski ravni.