Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo in Inštitut 8. marec za sodelovanje pri preprečevanju nasilja nad ženskami

Ministrica mag. Tatjana Bobnar je že dlje časa načrtovala srečanje z direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač, ki je bilo predvideno danes. Ministrstvo za notranje zadeve in Inštitut 8. marec namreč načrtujeta sodelovanje in skupne aktivnosti pri projektih preprečevanja nasilja nad ženskami. Pomembno je tesno zavezništvo z organizacijami in s civilno družbo, ki se zavzemajo za spoštovanje človekovih pravic ter zaščito šibkejših in ranljivejših.

Zaradi okoliščin je bilo srečanje odpovedano. Ministrica ob tej priložnosti izraža iskreno podporo in sočutje zaradi nedavnih nedopustnih in strahopetnih napadov na direktorico inštituta.

Dogodki kot je ta, še bolj osvetlijo pomen tesnega zavezništva z organizacijami in civilno družbo, ki se zavzemajo za spoštovanje človekovih pravic ter zaščito šibkejših in ranljivejših. Prav to so ravnanja, ki se jim moramo kot družba upreti. Hkrati pa jih nagovoriti na način, da do takih dogodkov v prihodnje ne bo prihajalo.

Ministrica tudi pričakuje, da policija tovrstne primere z vso resnostjo obravnava in preprečuje.

Odziv ministrice mag. Tatjane Bobnar na napad na direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač

Odziv ministrice mag. Tatjane Bobnar na napad na direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve