Skoči do osrednje vsebine

Uradni obisk predsednika narodne skupščine Ljudske demokratične republike Alžirije

Na povabilo predsednice Državnega zbora Republike Slovenije mag. Urške Klakočar Zupančič je bil na uradnem obisku v Republiki Sloveniji predsednik narodne skupščine Ljudske demokratične republike Alžirije gospod Ibrahim Boughali.

predsednik alžirske skupščine ob vpisu v knjigo gostov, ob njem gostiteljica

predsednica Državnega zbora Republike Slovenije mag. Urška Klakočar Zupančič in predsednik narodne skupščine Ljudske demokratične republike Alžirije gospod Ibrahim Boughali. | Avtor: Državni zbor RS

V Državnem zboru ga je v ponedeljek, 24. oktobra 2022, najprej sprejela gostiteljica, predsednica Državnega zbora Republike Slovenije.

Uradni obisk se je nadaljeval v Predsedniški palači, kjer je predsednika alžirskega parlamenta sprejel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Predsednik Narodne skupščine Ibrahim Boughali z delegacijo se je v slovenskem parlamentu nato srečal na pogovoru z vodji poslanskih skupin, popoldan pa je imel ločeno srečanje s predstavniki Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke – SDS. Zvečer je potekala delovna večerja z Odborom za infrastrukturo, okolje in prostor pod vodstvom predsednice odbora mag. Nataše Avšič Bogovič.

Drugi dan obiska je predsednika Narodne skupščine Ljudske demokratične republike Alžirije na pogovoru sprejel predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob, na delovnem kosilu pa ga je gostila podpredsednica vlade in ministrica za zunanje zadeve Republike Slovenije Tanja Fajon.