Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Darij Krajčič na gozdarskem tekmovanju v Cirkovcah

Državni sekretar dr. Darij Krajčič se je udeležil gozdarskega tekmovanja z žago za 7. memorial Milana Pogorelčnika. Prireditev organizira Društvo lastnikov gozdov Šaleška dolina in Zavod za gozdove Slovenije – Območna enota Nazarje v sodelovanju z Občino Šoštanj, MO Velenje ter Krajevno skupnostjo Cirkovce.
Državni sekretar z mikrofonom v roki nagovarja zbrane.

Državni sekretar dr. Darij Krajčič na tekmovanju. | Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

1 / 3

Tekmovanja v Cirkovcah pri Velenju se je udeležilo 20 tekmovalcev iz Zgornje Savinjske in Šaleške doline. Tekmovali so v šestih disciplinah (menjava verige, kombiniran rez, precizni rez, zasek in podžagovanje, kleščenje ter podiranje na balon).

V nagovoru je državni sekretar tekmovalcem zaželel veliko sreče. Dodal je, da so taka tekmovanja zelo pomembna zaradi urjenja gozdarskih veščin in povezovanja lastnikov gozdov. Pomembna pa so tudi zaradi boljše varnosti: »Na takih tekmovanjih se daje velik poudarek na varnosti pri delu z žagami. Tako se lahko iz prve roke naučijo pravilnega rokovanja z žagami, s tem pa lahko omejimo število nesreč v gozdih.« Spomnil se je tudi letos preminulega Janka Mazeja, večkratnega državnega prvaka in glavnega pobudnika sekaških tekmovanj.

Najbolje se je odrezal Klemen Mazej iz ekipe Dusti Šoštanj, drugi je bil Marko Jelšnik, ekipa Gornji Grad in tretji Mihael Brlec iz ekipe Brlec.