Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Bobnar na 30-letnici slovenske sekcije Mednarodnega policijskega združenja

Slovenska sekcija Mednarodnega policijskega združenja IPA (angleško International Police Association - IPA) letos obeležuje 30-letnico delovanja. Ob tej priložnosti je udeležence svečane akademije, ki je potekala v Termah Dobrna, nagovorila ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar.

Ministrica je izrazila zadovoljstvo, da na dogodku vidi mnogo znanih obrazov, kar je pozitivno sporočilo, saj to pomeni stabilnost, zanesljivost in tudi kontinuiteto. »Vsaka organizacija mora namreč imeti zdravo in trdno jedro oziroma temelj, iz katerega potem lahko izhajata njena moč in trajnost. Vaša pa ima še nekaj več. Že 30 let nas namreč povezujeta ne samo članstvo v isti organizaciji, temveč predvsem resnično prijateljstvo«, je dejala Bobnarjeva.

Vodilo Mednarodnega policijskega združenja IPA, ki združuje več kot 300.000 članov, organiziranih v 61 državah, je: služiti prijateljstvu. »To je več kot samo biti v istem poklicu ter zagovarjati iste vrednote in vrline. To je prijateljstvo v svojem najčistejšem pomenu, srčna in iskrena povezanost. Vestno in predano smo jo tri desetletja tkali vsi člani skupaj: aktivni in upokojeni uslužbenci Policije, Ministrstva za notranje zadeve in drugih državnih služb s policijskimi pooblastili, kot sta pravosodje in finančna uprava«, je delo združenja pohvalila ministrica.

Ministrica, ki je tudi sama članica te organizacije, se je s predsednikom Jožetom Senico ob nastopu mandata srečala in mu zagotovila podporo, tudi s spremembami pravilnika o sodelovanju, ki bo nadgradil sicer tradicionalno dobre odnose. »Dejstvo namreč je, da samo tesno sodelovanje in skupno delovanje omogočata nadaljnjo rast in razvoj. Pri tem je ključno, da vsak izmed nas, seveda v okviru svojih pristojnosti, vlaga maksimalne napore v oblikovanje ukrepov, ki bodo zagotovili pozitivne učinke v prihodnje«, je povedala ministrica.

Zaključila je z mislijo o prijateljstvu: »Prijateljstvo je dragocenost, ki nima cene, in prijatelji so plemenit dar, ki ga ni mogoče kupiti. Prijatelji so vedno tam in takrat, ko jih najbolj potrebuješ«.

 Ministrica mag. Tatjana Bobnar, namestnik v. d. generalnega direktorja policije Igor Ciperle in predsednik združenja IPA Slovenije Jože Senica

Ministrica mag. Tatjana Bobnar, namestnik v. d. generalnega direktorja policije Igor Ciperle in predsednik združenja IPA Slovenije Jože Senica | Avtor Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 5