Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 21. oktober 2022.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 6.49 sta na Celjski cesti v Velenju trčila osebno vozilo in motocikel. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj in sanirali cestišče. Reševalci NMP Velenje so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju nesreče.

Ob 8.27 sta v kraju Gorica pri Slivnici, občina Šentjur, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja ter sanirali cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Ljubljana

Ob 14.36 sta v naselju Lanišče, občina Škofljica, v naletu trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorja. Poškodovanih ni bilo.

Ob 16.34 GB je na ljubljanski obvoznici pri razcepu Zadobrova v Ljubljani v naletu trčilo pet vozil, in sicer tri osebna in dve dostavni vozili. Tri osebe so se poškodovale. Oskrbeli so jih reševalci NMP. Gasilci GB Ljubljana so posuli vpojno sredstvo po izteklih motornih tekočinah in odklopili akumulatorje.

Ob 17.30 sta na Cesti 13. julija v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nezgode, odklopili akumulatorja in posuli vpojno sredstvo po izteklih motornih tekočinah. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Maribor

Ob 10.58 je na avtocesti A1 mimo Slovenske Bistrice tovorno vozilo predrlo ograjo med smernima voziščema in avtocesto zaprlo. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulatorje, opravili črpanje pogonskega goriva in preprečili nadaljnje iztekanje. Sanacijo cestišča je opravila služba DARS.

Izpostava Ptuj

Ob 11.24 se je v Drbetincih, občina Sveti Andraž v Sl. Goricah, tovorno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ptuj in Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, preprečili iztekanje tekočin in pomagali pri postavitvi tovornega vozila na kolesa. Poškodovanih ni bilo.

 

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 17.43 so v Šaleku, občina Velenje, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Šalek so počakali do izgoretja saj ter prostor prezračili in pregledali s termovizijsko kamero. Odsvetovali so nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarja.

Izpostava Koper

Ob 2.21 je na Krožni cesti v Kopru gorelo v gostinskem lokalu. Gasilci JZ GB Koper so požar pogasili, odklopili elektriko, zaprli plin, prezračili prostore in pregledali objekt s termovizijsko kamero.

Izpostava Postojna

Ob 16.21 je v Benčičevi ulici v Sežani zaradi preobremenitve zagorela elektro instalacija ob peči v kurilnici stanovanjskega objekta. Gasilci ZGRS in PGD Sežana so goreči vodnik pogasili, preventivno odklopili odklopnik električne instalacije, prezračili prostor ter deloma sanirali mesto intervencije.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Murska Sobota

Ob 8.18 je na Pomurski avtocesti na odseku Vučja vas – Beltinci, občina Murska Sobota, zagorelo tovorno vozilo. Gasilci PGD Murska Sobota in Ljutomer so manjši požar na tovoru vozila pogasili.

Izpostava Postojna

Ob 21.29 je v Sežani na železniški postaji zagorel premog naložen na tovornem vagonu. Požar so pogasili gasilci ZGRS Sežana in PGD Sežana.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Celje

Ob 16.42 je v Prelski, občina Velenje, občan kuril pnevmatike. Gasilci PGD Vinska gora so ogenj pogasili.

Izpostava Postojna

Ob 18.18 so blizu naselja Grobišče v Postojni goreli suha trava, veje in grmičevje na površini osmih kvadratnih metrih. Gasilci PGD Postojna so požar pogasili.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Nova Gorica

Ob 10.10 se je v Gradnikovi ulici v Kanalu, občina Kanal ob Soči, kadilo iz zabojnika za smeti. Gasilci PGD Kanal so pogasili vsebino zabojnika. Zabojnik ni poškodovan.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Ljubljana

Ob 0.45 se je na avtocestnem počivališču Barje jug, občina Ljubljana, pri kraji goriva iz parkiranega tovornega vozila, po vozišču razlila večja količina nafte. Gasilci GB Ljubljana in dežurni delavci DARS so razlito gorivo posuli z vpojnimi sredstvi in cestišče očistili.

Ob 19.00 je ob Agrokombinatski cesti v Ljubljani občan opazil 20 odloženih sodov v naravi. Gasilci GB Ljubljana so pregledali vsebino sodov in v njih našli barvo, smolo in odpadno razredčilo. Za odvoz nevarnih odpadkov po poskrbelo podjetje Saubermacher.

Izpostava Novo mesto

Ob 17.22 je bila po cesti Škovec – Gorenji Podboršt pri Veliki Loki, občina Trebnje, razlita gnojevka. Gasilci PGD Velika Loka so madež na dolžini okoli enega kilometra in pol sprali z vodo.

 

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve, oskrbe

Izpostava Novo mesto

Ob 7.00 je bila v naselju Kanižarici, občina Črnomelj, zaradi okvare na vodovodnem omrežju prekinjena oskrba s pitno vodo. Dežurni delavci Komunale Črnomelj bodo napako odpravili in zagotovili ponovno oskrbo.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 22.37 se je v naselju Griže v občini Žalec na vozišče podrlo drevo. Gasilci PGD Griže so podrto drevo razžagali in odstranili z vozišča.

Izpostava Kranj

Ob 14.03 je v objektu na Stari cesti v Naklem oseba ostala ujeta v kabini okvarjenega dvigala. Iz nje so jo s tehničnim posegom rešili gasilci GARS Kranj

Izpostava Ljubljana

Ob 6.45 je v kleti stanovanjske hiše v Masarykovi ulici v Domžalah iz cevi centralnega ogrevanja iztekala voda in poplavljala klet. Gasilci CZR Domžale so sneto cev namestili nazaj na sistem in preprečili nadaljnje iztekanje ter izčrpali okoli 1,5 kubičnega metra vode.

Ob 14.10 je v Ulici Bratov Učakar v Ljubljani starejša oseba padla v stanovanju in ni mogla vstati in odkleniti vrat. Gasilci GB Ljubljana so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata. Osebo so oskrbeli reševalci NMP.

Izpostava Maribor

Ob 17.48 se je v stanovanjskem objektu v Košaškem dolu, občina Maribor, nahajala onemogla oseba. Posredovali so reševalci NMP Maribor in gasilci JZ GB Maribor. Onemoglo osebo so prenesli iz stanovanjske hiše v reševalno vozilo.

Ob 18.56 je v naselju Lovnik, občina Poljčane, preko cestišča regionalne ceste Poljčane - Pečica padlo večje drevo. Gasilci PGD Poljčane so drevo razžagali in cestišče očistili.

Izpostava Postojna

Ob 17.15 so v Maistrovi ulici v Ilirski Bistrici, gasilci PGD Ilirska Bistrica nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica pri prenosu obolele osebe in zavarovali kraj pristanka helikopterja SV, s katerim je bila oseba prepeljana v bolnišnico.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 12.37 so na Ravnah na Koroškem gasilci KGZ Ravne na Koroškem zavarovali kraj pristanka helikopterja ter nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri prenosu osebe iz reševalnega vozila do helikopterja.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

 

Hidrološko stanje in napoved

Hidrološko stanje in napoved sta dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://www.arso.gov.si/vode/napovedi/