Skoči do osrednje vsebine

Srečanje delovne skupine pri Mednarodni komisiji za varstvo reke Donave

Direkcija Republike Slovenije za vode je 4. in 5.oktobra 2022 v Celju organizirala 35. redno srečanje ekspertne delovne skupine IMGIS EG, delujoče pri Mednarodni komisiji za varstvo reke Donave iz Dunaja (angleško International Commission for the Protection of the Danube River – ICPDR).

V uvodnem delu je udeležence pozdravila vršilka dolžnosti direktorica Direkcije Republike Slovenije za vode, mag. Neža Kodre, ki je predstavila aktualne dejavnosti Direkcije Republike Slovenije za vode, poudarila pomen sodelovanja z Mednarodno komisijo za varstvo reke Donave in dr. Aleš Bizjak, predstavnik Ministrstva za okolje, ki je poudari dosežke Slovenije v mednarodnih povodjih.
Na srečanju je skupina obravnavala aktivnosti vključevanja podatkov za potrebe izdelave načrta upravljanja voda za mednarodno povodje reke Donave ter za potrebe izdelave načrta zmanjševanja poplavne ogroženosti za mednarodno povodje reke Donave, pripadajoče rezultate, kartografske izrise in nadaljnje potrebe zbiranja prostorskih podatkov v informacijski sistem DanubeGIS. Potekala je razprava o nadgradnji DanubeGIS, zagotavljanju podatkov preko spletnih storitev, izmenjale so se izkušnje poročanja podatkov na ravni EU in razpravljalo se je o potrebnih podatkih za vzpostavitev hidrološkega informacijskega sistema DanubeHIS.
Na povabilo organizatorja je Slovenija na delovnem srečanju predstavila projekt vzpostavitve evidence vodne infrastrukture in vodnih objektov, projekt GreenSLO4d in izdelek QGIS iz projekta LIFE NarcIS.

Zasedanje delovne skupine v Celju
1 / 2