Skoči do osrednje vsebine

Oddaja vlog za pridobitev finančne pomoči Sklada za pomoč malim in srednjim podjetjem začasno prekinjena

Od januarja 2022 je Urad Evropske unije za intelektualno lastnino prejel več kot 18.508 vlog za finančno pomoč Sklada za pomoč malim in srednjim podjetjem (angleško Ideas Powered for Business SME Fund) za dejavnosti, povezane z intelektualno lastnino (znamke in modeli v EU in zunaj EU, predhodni pregled intelektualne lastnine oziroma storitev IP Scan (vrednotnica 1).

Zaradi porabe razpoložljivih sredstev za te dejavnosti (vrednotnica 1) od 7. oktobra dalje začasno ni možno oddati vlog za finančno pomoč pri Uradu Evropske unije za intelektualno lastnino (angleško European Union Intellectual Property Office - EUIPO). EUIPO napoveduje, da bo vloge za vrednotnico 1  ponovno možno oddati od sredine novembra. Zainteresirana podjetja za oddajo vloge za pridobitev vrednotnice 1 se lahko naročijo na novičnik EUIPO o informacijah glede Sklada za pomoč MSP, v katerem bo EUIPO objavil informacije o točnem datumu ponovnega sprejemanja vlog za vrednotnico 1.

Na področju vlog za finančno pomoč za dejavnosti, povezane s patenti (vrednotnica 2) ni sprememb, vloge je možno oddati do 16. decembra 2022.