Skoči do osrednje vsebine

Pohod za zaprte v novogoriškem in celjskem zaporu

V Oddelku Nova Gorica smo 7. oktobra 2022 organizirali pohod za zaprte osebe okoli mesta Nova Gorica. V celjskem zaporu pa smo 6. oktobra 2022 organizirali pohod na Boč.

Skupaj z obsojenci polodprtega in odprtega režima smo se iz oddelka Nova Gorica podali na 10 km pohod proti izhodišču gozdne poti Panovec in nato nadaljevali pot do trga Evrope v Novi Gorici. V gozdu Panovec so zaprte osebe lahko v sklopu gozdne učne poti spoznavale preko sto drevesnih vrst. Zadnji postanek na poti je bil na državni meji med Slovenijo in Italijo, kjer smo prečkali slovenski del Trga Evrope/Piazza Transalpina, ki sta ga Nova Gorica in Gorica (Italija) leta 2004 skupaj uredili in tako obeležili vstop Slovenije v Evropsko unijo.

V Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje smo za obsojence organizirali pohod na Boč, ki je potekal v spremstvu pravosodnega policista in pedagoga. S tovrstnimi aktivnosti obsojence pripravljamo na koriščenje zunaj zavodskih ugodnosti ter jih vključujemo v pripravo na življenje po prestani kazni.