Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Štucin na praznovanju 30. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Hrvaško

  • Ministrstvo za zunanje zadeve

Državni sekretar Marko Štucin se je v Zagrebu srečal z državno sekretarko na Ministrstvu za zunanje zadeve in evropske integracije Hrvaške Andrejo Metelko Zgombić. Pogovarjala sta se o priložnostih za krepitev in dodatno poglobitev dvostranskega sodelovanja ter o ter o nekaterih aktualnih tematikah EU.

Državni sekretar Marko Štucin, državna sekretarka na Ministrstvu za zunanje zadeve in evropske integracije Hrvaške Andreja Metelko Zgombić in veleposlanik Slovenije na hrvšakem Gašper Dovžan na dogodku ob obeležitvo 30-letnice diplomatskih odnosov

Državni sekretar Marko Štucin, državna sekretarka na Ministrstvu za zunanje zadeve in evropske integracije Hrvaške Andreja Metelko Zgombić in veleposlanik Slovenije na hrvšakem Gašper Dovžan na dogodku ob obeležitvo 30-letnice diplomatskih odnosov | Avtor: Veleposlaništvo Slovenije v Zagrebu

1 / 3

Državni sekretar Štucin se je udeležil tudi sprejema, ki ga je organiziralo Veleposlaništvo Republike Slovenije na Hrvaškem v počastitev 30. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško. V govoru je poudaril pomen dobrih sosedskih odnosov, ki so se med Slovenci in Hrvati stkali v stoletjih sobivanja. Ob tem je povedal, da v medsebojnih odnosih odgovorov na vsa vprašanja, ki bi bili sprejemljivi za obe strani, še nismo našli. Ocenil je, da bo pridružitev Hrvaške evro območju in schengenskemu območju odprla nove priložnosti za krepitev sodelovanja.

Sprejema so se udeležili predstavniki hrvaških instituciji, člani diplomatskega zbora, predstavniki gospodarstva in kulture na Hrvaškem. Častna gosta sprejema sta bila državni sekretar Štucin in državna sekretarka Metelko Zgombić. Sprejemu je sledil koncert Big Bad RTV Slovenije s slovenskimi in hrvaškimi solisti.