Skoči do osrednje vsebine

V Podčetrtku o dobrem sodelovanju med ministrstvom in občino

Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar se je srečala z županom Občine Podčetrtek Petrom Misjo. Govorila sta predvsem o stanju varnosti na območju občine in o migracijah.

Kot je dejala ministrica, je stanje varnosti v občini zelo dobro, kar je nedvomno treba pripisati tudi dobremu in učinkovitemu sodelovanju slovenske policije in občine. Župan Misja je temu pritrdil in poudaril, da na tem območju nimajo težav z nezakonitimi prehodi državne meje, kljub temu da kar precejšen del območja občine meji s Hrvaško.

Ob tem je dejal, da je postavljena ograja povzročila kar precej škode na lokalnih cestah, zato je zaprosil za finančno povračilo teh stroškov. Ministrica je zagotovila, da bomo zahtevke občine za povračilo stroškov zaradi tako imenovanih izrednih dogodkov, ki so posledica intenzivnejšega in množičnejšega izvajanja varnostnih ukrepov varovanja državne meje, ustrezno obravnavali in si prizadevali povrniti nastalo škodo.

Ob koncu srečanja sta ministrica in župan obiskala mejni prehod Imeno in pozdravila tamkajšnje policistke in policiste.

Delegacija Ministrstva za notranje zadeve in župan Občine Podčetrtek stojijo na pločniku, za njimi narava, nad njimi modro nebo z belimi oblaki

Delegacija Ministrstva za notranje zadeve in župan Občine Podčetrtek | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 2