Skoči do osrednje vsebine

Mednarodni kongres o hrani in prehrani CEEFOOD 2022

Od 27. do 30. septembra je v Čatežu ob Savi potekal 11. Srednjeevropski kongres o hrani in prehrani CEEFOOD 2022. Kongres pod sloganom »Hrana, tehnologija in prehrana za zdrave ljudi v zdravem okolju«, ki ga je podprlo tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, je bil namenjen iskanju odgovorov na vprašanja, povezana z raziskavami in izobraževanjem v živilskopredelovalni industriji.

Prvi dan je na kongresu sodelovala tudi generalna direktorica Direktorata za kmetijstvo Ana Le Marechal Kolar. V svojem nastopu je izpostavila pomen trajnostnega razvoja in njegovo vključitev v poslovne procese in izdelke. Izpostavila je tudi pomen »Slovenskega dne«, ki je bil namenjen predstavitvi hrane in pijače slovenskih geografskih področij in predstavitvi Slovenije kot bogatega stičišča gastronomske pestrosti oziroma raznolikosti.

Kongresa se je udeležilo 245 aktivnih udeležencev iz več kot 25 držav. V času kongresa je bilo organiziranih osem plenarnih predavanj, 11 glavnih predavanj, 34 rednih predavanj ter šest kratkih predstavitev. Vključeval je tudi tri delavnice in okroglo mizo s petimi povabljenimi gosti.