Skoči do osrednje vsebine

S prenovljenim sporazumom za učinkovitejše sodelovanje pri preprečevanju korupcije in krepitvi integritete

Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar, vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav, vršilka dolžnosti glavne inšpektorice Vesna Gutman in predsednik Komisije za preprečevanje korupcije dr. Robert Šumi so podpisali prenovljen sporazum o sodelovanju pri preprečevanju korupcije.
Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije dr. Robert Šumi, v. d. glavne inšpektorice Vesna Gutman, v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav, stojijo drug ob drugem, za njimi napis KP

Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije dr. Robert Šumi, v. d. glavne inšpektorice Vesna Gutman, v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav | Avtor: Komisija za preprečevanje korupcije

1 / 3

Namen prenovljenega sporazuma, o katerem sta se ministrica Tatjana Bobnar in predsednik Robert Šumi dogovorila na srečanju junija, je okrepiti sodelovanje med Komisijo za preprečevanje korupcije in Ministrstvom za notranje zadeve z organoma v sestavi, Policijo in Inšpektoratom RS za notranje zadeve, ter uskladiti aktivnosti za čim učinkovitejše preprečevanje in zatiranje korupcije. Pri tem je ključno upoštevanje veljavne slovenske zakonodaje in osnovnih načel ter standardov mednarodnega prava, predvsem s področja preprečevanja korupcije in krepitve integritete.

V sporazumu je poudarek na skupnih aktivnostih za učinkovitejše preprečevanje in zatiranje korupcije ter krepitev integritete, ki zajemajo medsebojno obveščanje, nudenje strokovne pomoči, redna srečanja in imenovanje kontaktnih oseb. S podpisom sporazuma se je tako končalo večmesečno prizadevanje vseh sodelujočih za še tesnejšo povezanost med organi pri omenjenih ciljih.

Sporazum med institucijami je bil nazadnje osvežen leta 2019.