Skoči do osrednje vsebine

Uspeh Slovenk na natečaju Evropske unije za mlade znanstvenice in znanstvenike

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
V Leidnu na Nizozemskem se je 132 obetavnih mladih znanstvenic in znanstvenikov, starih od 14 do 20 let, potegovalo za najvišje nagrade na petdnevnem tekmovanju Evropske unije za mlade znanstvenike.

Med tekmovalkami in tekmovalci na natečaju Evropske unije za mlade znanstvenike (angleško EUCYS) so bile izvrstne tudi tri slovenske prejemnice nagrade, in sicer Nadezhda Komarova (v okviru Evropske agencije za vesolje ter raziskave WOLFRAM) s projektom Rekonstrukcija prikazanega slikovnega prostora na slikah ter Ema Bojnec in Daša Žuman (v okviru EuChems) s projektom Zapis linearne strukture za spojine za slepe v kemiji.

Nagrajenkam iskreno čestitamo!

Natečaj EU za mlade znanstvenike daje študentom priložnost, da tekmujejo z najboljšimi vrstniki na evropski ravni, spoznajo druge s podobnimi sposobnostmi in interesi ter pridobijo usmeritve s strani nekaterih najuglednejših znanstvenic in znanstvenikov v Evropi. Tekmovalne projekte ocenjuje žirija, ki šteje od 18 do 20 članic in članov z mednarodnim ugledom in ki svoje naloge opravljajo kot posamezniki in ne kot predstavniki institucije ali države.